Balance is key

Geplaatst: 10 oktober 2019

Balance is key Lianne

De afgelopen weken/ maanden was mijn leven echt een achtbaan, als alleenstaande (jonge) moeder zijn er natuurlijk best veel dingen die je moet/ wil doen en er zitten maar 7 dagen in een week. Werk, school, leren, blogs schrijven, Jailey, huishouden en dan ook nog tijd voor mezelf is best een opgave om te combineren.

En daarom heb ik een soort ritme/ weekplanning gemaakt waar ik me zoveel mogelijk aan wil houden.

Zoals ik aangaf was mijn leven echt een achtbaan, ik had onregelmatige dagen op het werk en dus nog geen vaste dagen op de kinderopvang. Gelukkig waren mijn opa en oma dan wel heel flexibel en konden eigenlijk altijd wel oppassen, maar dat is natuurlijk niet heel fijn. En om daarnaast nog te leren voor de cursus ‘drogist’ is best vervelend. Ik had namelijk niet echt een vaste dag dat ik daarmee bezig kon. Dus ik leefde eigenlijk een beetje van dag tot dag. Wat niet werkt als je iets wilt bereiken. Gelukkig heb ik vanaf 30 september vaste dagen op het werk. Tijden zullen wel wisselen maar in ieder geval de dagen zijn zeker. Deze dagen gaat Jailey dus ook lekker spelen op de kinderopvang. Ook moet ik straks 1 dag in de twee weken naar school en heb ik dus wel 1 dag extra opvang. Deze dag gebruik ik nu nog om mijn cursus te doen of het huishouden.

Wat betreft de tijd voor mijzelf, dat probeer ik zoveel mogelijk te plannen. Ik plan 1x per maand een afspraak bij de nagelstyliste en Jailey gaat natuurlijk om de twee weken een weekendje naar haar vader. Wat de laatste tijd erg goed gaat! Dit ging namelijk de eerste paar maanden niet fantastisch maar ik ben blij dat ook daar nu eindelijk ritme in zit. En mijn ex en ik er gewoon normaal over kunnen communiceren. Deze weekenden heb ik dus volledig de tijd voor mezelf en kan ik dus lekker ontspannen. Dagjes weg, op stap of gewoon lekker thuis bezig.

Op stap gaan was namelijk nogal een dingetje voor mij. Ik ging veel te vaak in het weekend op stap. En dus ook de weekenden dat Jailey eigenlijk bij mij hoorde te zijn, bracht ik haar weg. Dit is natuurlijk niet oké en daar wil ik ook verandering in brengen. Ik besef me dat ik dan wel nog jong ben en dingen wil doen, maar ik besef me ook dat ik moeder ben en er dus ook voor mijn kleine meisje moet zijn. Hier ga ik een balans in vinden. Het lijkt mij een mooi begin om dus de weekenden dat ze bij mij is lekker thuis te blijven. Het zal niet altijd even makkelijk zijn maar het gaat vast en zeker lukken.

Dit is dus wel 1 van de nadelen van tienermoeder zijn. Je kan niet meer zomaar doen wat je wil en zal af en toe ergens dus niet bij kunnen zijn. Wat soms best even lastig is. Dus ik hoop dat ik met dit “schema” een beetje alles op orde kan krijgen en daarmee ook wat meer rust voor mezelf en Jailey kan creëren. Gelukkig is de winter weer in aantocht en zullen de feesten/ festivals even weg vallen, dus dat scheelt weer haha. Al met al zal ik mijn balans hierin wel vinden!

Voor mijn volgende blog had ik het idee om een Q and A (question and answer) te doen. Hiervoor heb ik natuurlijk wel vragen nodig! Heb jij een leuke vraag voor mij persoonlijk of over het leven van een tienermoeder? Let me know! Je kan me toevoegen op Instagram, www.instagram.com/glvdwerf of je vraag in een mailtje sturen naar glvdwerf21@gmail.com.

Tot de volgende blog!

Liefs,

Lianne.

 

Vergelijk hulpaanbod