Geef jongeren een toekomst!

Geplaatst: 9 augustus 2019

geef jongeren een toekomst

Een opleiding afgerond, dat betekent lekker aan het werk! Dat zou je denken toch? Toch is dat niet voor iedereen het geval. Want soms is de vraag niet zo groot en dan gaan mensen met veel ervaring voor. Iris & Hylke maken zich hard hiervoor, want elke jongeren zou een passende baan moeten kunnen krijgen.

Hylke van Terwisga is HBO afgestudeerd (integrale veiligheid) maar werkt nu in een hele andere sector. Hij solliciteert zich suf, mag vaak op gesprek komen maar wordt dan toch vaak afgewezen omdat hij geen ervaring heeft. Hoe kun je dan ook ervaring opdoen? Raar, vindt Iris want waar blijven je kennis en vaardigheden als je jaren ander werk doet. Iris heeft dan ook een enquête rondgestuurd en is uit gaan zoeken of er meer jongeren waren mét opleiding en zonder passende baan. Hieruit is gebleken dat dat inderdaad het geval is. Daarom moét hier aandacht voor komen vinden Iris en Hylke!

Graag zouden zij willen zien dat werkgevers jongeren die net afgestudeerd zijn meer kansen geven. Ook als de vraag niet groot is. Want hoeveel zou het schelen als zij wel werkervaring op komen mogen doen? Dat staat toch dan toch al weer op je cv. Daarnaast is alleen het stukje aandacht hiervoor al heel fijn. Misschien zet dat werkgevers toch aan het denken.

Vergelijk hulpaanbod