Alles wat je wilt (en moet) weten over een vibrator

Geplaatst: 25 juli 2019

Mark Muller

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een vibrator. Een trillend seksspeeltje dat in veel vormen, types en maten beschikbaar is. Het kan leuk zijn voor zowel mannen als vrouwen. Alleen of om samen te gebruiken. Kortom: voor vrijwel iedereen voegt het iets leuks toe. En dat mag heus in je leven hoor!

Wat is een vibrator?

De vibrator, massagestaaf of stimulatortje. Hoe je ‘m ook noemt, ze kunnen gebruikt worden om de seks of masturberen nog leuker, lekkerder en spannender te maken. Een trillend seksspeeltje dus. Je kunt hem tegen je clitoris of penis aanhouden of je kunt hem inbrengen. Wist je dat bijna iedereen er wel een heeft? Volgens schattingen worden er in Nederland meer dan een miljoen per jaar verkocht!

Een stukje geschiedenis

De eerste moderne vibrators bestaan al sinds 1880 en misschien nog wel eerder. Vroeger werd gedacht dat sommige vrouwen last van ‘hysterie’ hadden. Vooral single vrouwen, weduwes of vrouwen die te weinig (goede) seks kregen hadden er last van. De conclusie werd dus al snel getrokken: Vrouwen die last hebben van hysterie, die zijn seksueel gefrustreerd. De vrouwen werden behandeld met een vibrator en nadat ze klaargekomen waren, werden ze een stuk rustiger. De oplossing: orgasme-therapie!

Deze eerste vibrators werden met de hand bediend. Zwaar werk voor de dokters die ze moesten bedienen dus. De handmatige vibrators werden al snel vervangen door elektrische varianten. Grote machines voor in het stopcontact, zo groot als haardrogers of strijkijzers

Gelukkig zijn moderne vibrators een stuk mooier, krachtiger en veiliger voor je lichaam! Er zijn veel verschillende soorten vibrators en je kunt ze indelen in twee groepen: vibrators die je inbrengt (in de vagina of anus) en externe vibrators die de clitoris, penis of eikel stimuleren.

De klassieke vibrator

Is toch wel de staafvibrator. Rechttoe rechtaan en doet wat ‘ie moet doen: trillen. Soms zien deze vibrators er heel simpel uit: recht met een draaiknopje aan de onderkant. De wat luxere varianten hebben vaak ribbeltjes, zijn een beetje krom of hebben een realistisch uiterlijk. Alles om maar zo veel mogelijk te stimuleren. Sommige vibrators hebben een gebogen top. Op die manier kunnen ze de G-spot het beste stimuleren. De G-spot is een erogene zone in de vagina en kan voor veel opwinding en orgasmes bij de vrouw zorgen! Sommige vibrators met een gebogen vorm zijn daar speciaal voor gemaakt. Daarom worden ze ook wel G-spot vibrators genoemd.

Clitorisvibrator

De clitoris is misschien wel de bekendste erogene plek van de vrouw. Er zijn dus ook veel vibrators gemaakt om de clitoris te stimuleren. Bijna alle vibrators kun je tegen de clitoris houden, want ze trillen allemaal en de meeste voelen ook lekker als je ze tegen de clitoris houdt. Er zijn ook vibrators die je eigelijk niet kan inbrengen. Deze gebruik je om de clitoris te stimuleren, namelijk oplegvibrators. Ook wandvibrators die lijken op een grote microfoon zijn speciaal gemaakt voor de clitoris. Je kunt je met deze vibrators perfect de penis, ballen of eikel stimuleren én lekker masseren. Wist je dat de clitoris veel groter is dan alleen het puntje van de ijsberg dat je kunt zien? Binnen het lichaam heeft de clitoris veel uitlopers!

De tarzan, rabbit of duovibrator

Duovibrators hebben naast een staaf die je kunt inbrengen ook een clitorisstimulator, 2-in-1 dus! Je kunt met een duovibrator je G-spot én tegelijk je clitoris stimuleren. Niet voor niets is de duovibrator een van de populairste vibrators. Ze worden ook wel de tarzan of rabbit genoemd, omdat de clitorisstimulator bij sommige vibrators lijkt op een konijntje met oortjes.

Er bestaan ook koppelvibrators die je -de naam zegt het al- samen als stelletje kunt gebruiken. De bekendste koppelvibrator is de We-Vibe. Deze vibrator heeft een U-vorm en kun je aan een kant inbrengen. De andere kant zit dan tegen de clitoris. Hij lijkt dus een beetje op een duovibrator, maar dan een andere vorm. Met een koppelvibrator in kun je nog steeds seks hebben. De meeste kun je ook besturen met een afstandsbediening.

Luchtdruk

Een van de nieuwste soorten vibrators zijn eigenlijk helemaal geen vibrators maar ze werken op luchtdruk. Ze lijken een beetje op een oorthermometer. Het tuutje zet je op de clitoris en deze zuigt daar dan zachtjes aan. Klinkt gek, maar het is echt een heel bijzonder gevoel!

Toys for boys

Naast de seksspeeltjes voor vrouwen bestaan er ook genoeg ‘toys for boys’ om de penis, ballen, eikel en alle andere fijne plekjes mee te verwennen.

Ook zijn er heel veel speeltjes voor anaal en voor je prostaat. De prostaat van de man lijkt een beetje op de G-spot in de vagina, maar dan in de anus bij de man. Deze kun je ook stimuleren met vingers, seksspeeltjes met een gebogen top en geen zorgen, anaal kan leuk zijn voor iedereen: jong, oud, jongen of meisje.

Een vibrator in je …. kont

Veel mensen (ongeacht je geslacht) vinden het fijn om ook om anaal dingen uit te proberen. Hier worden speciale anaalvibrators voor gemaakt, maar veel normale vibrators zijn hier ook geschikt voor, zoals alle duovibrators en sommige staafvibrators. Het belangrijkste bij een vibrator voor anaal is dat hij niet naar binnen kan schieten. Er moet dus altijd een breder stuk aan de vibrator zitten. Als hij wel naar binnen floept krijg je hem zelf niet meer te pakken en zul je echt naar het ziekenhuis moeten. Daar zit niemand op te wachten!

Doe het veilig!

Veilige seks, pas op voor soa’s en gebruik je wel condooms? Daar wil ik het nu eens niet over hebben. Want wist je dat er ook onveilige seksspeeltjes bestaan? Niet dat ze spontaan in de fik vliegen, maar het materiaal waar ze van gemaakt zijn kan gevaarlijk zijn voor je lichaam.

Sommige toys zijn gemaakt met gevaarlijke weekmakers (ftalaten) die een branderig gevoel en jeuk kunnen veroorzaken. Andere materialen zijn poreus, dan zitten er kleine gaatjes in waar geurtjes en vocht in kunnen komen. Je kunt het niet schoonmaken met zeep en dat blijft in het materiaal zitten. Je krijgt het nooit meer helemaal schoon.

Veilige materialen zijn bijvoorbeeld siliconen, metaal en glas. Die laatste twee zijn natuurlijk hard en dat vindt niet iedereen fijn. Siliconen is wel heel zacht en is helemaal veilig voor je lichaam!

Waar koop je een vibrator

Koop je een vibrator, dildo of ander speeltje op een goedkope Chinese website, dan weet je nooit zeker wat erin zit. Is het materiaal veilig om intiem te gebruiken, bevat het schadelijke weekmakers of gaat het makkelijk kapot? Ze kunnen van alles in de beschrijving zetten maar je weet nooit zeker wat je koopt en of dat ook echt in je pakketje zit.

Wil je zeker weten dat je een goed speeltje koopt? Koop dan een speeltje van een betrouwbare webshop of ga eens naar een erotiekwinkel. Daar kunnen ze je alles uitleggen over verschillende speeltjes en kun je ze ook even in je hand houden. Want welke vibrator harder of zachter trilt, wat jij fijn materiaal vindt of de grootte van een vibrator? Dat kun je moeilijk zien op een plaatje.

Conclusie: het kan allemaal

Wil jij liever een duovibrator anaal inbrengen, een wandvibrator gebruiken voor het stimuleren van je eikel of een partnervibrator helemaal alleen gebruiken? Doe wat jij wil en wat je zelf fijn vindt! Heel veel speeltjes zijn unisex, te gebruiken door zowel mannen als vrouwen, en kun je op meerdere manieren te gebruiken. Samen of alleen, zolang jij ervan geniet is het goed.

Kom eens langs bij Euphoria om te kijken wat er allemaal is. Je kunt bij ons al je vragen stellen, ook die vragen waarvan je zelf vindt dat ze ‘dom’ zijn. Er bestaan geen domme vragen. Alleen domme antwoorden. Je kunt bij Euphoria op je gemak rondkijken, maar we je helpen je dus ook graag met advies.

Durf je (nog) niet langs te komen? Maar zit je wel met vragen, wil je wat aanschaffen of is er iets anders? Stuur ons dan een e-mail naar klantenservice@euphoria-erotiek.nl, stuur ons een bericht via Whatsapp. Of stuur een bericht via Instagram, Facebook of Snapchat.

Meer lezen?

Vergelijk hulpaanbod