Wat te doen in de vakantie

Geplaatst: 12 juli 2019

https://images.unsplash.com/photo-1473496169904-658ba7c44d8a?ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

Vind je vakantie leuk, maar moet je altijd zoeken naar wat je moet doen? Als je geld hebt is er vaak genoeg te bedenken. Maar wat als je geen geld hebt, wat moet je dan doen? Lees dan verder…

Deze lijst bestaat uit dingen die je kan gaan doen wanneer je géén óf weinig geld hebt. Sommige dingen is leuk om alleen te doen, voor andere dingen moet je je vrienden optrommelen!

 1. Ga karaokezingen met een leuke groep vrienden. Altijd lachen geblazen! Wat heb je nodig? Simpel een telefoon (bijv.), Youtube en WiFi (en wanneer iemand een box heeft, is deze natuurlijk ook handig).
 2. Hou een filmavondje (of middag). Als je zelf geen Netflix of Videoland hebt dan is er vast wel iemand in je vriendengroep die dat heeft. Zo niet? Kun je ook met elkaar afleveringen terugkijken van de Nederlandse televisie. Heb je bijvoorbeeld Ex on The Beach gemist? Hoe leuk is dat om met elkaar te kijken en daar meningen over te delen.
 3. Bedenk iets om wel geld mee te verdienen! Zoek een bijbaantje of ga plannen maken om met jouw eigen talent geld te verdienen. Misschien kun je bijvoorbeeld goed timmeren en kun je zelf tafels maken of kun je goed schilderen en kun je jouw schilderijen gaan verkopen. Er is vast in je familie/vriendenkring wel iemand die je wel wil helpen als jij dit echt goed kan. En van afval kun je ook supervette dingen maken. Wanneer je opzoek gaat naar een baan hoef je je eerst ook nog niet te vervelen. Want je moet vaak een CV en een motivatiebrief schrijven, of je kunt bij de winkels/bedrijven/uitzendbureaus in je buurt langs gaan. Genoeg werk in de zomer!
 4. Verzamel met je vrienden de leukste bordspellen die jullie hebben en ga dit gezellig doen. Lijkt soms heel saai… maar dit kan echt super gezellig zijn! Er is er altijd een die niet tegen zijn/haar verlies kan. Leuk om met elkaar te zorgen dat diegene verliest.
 5. Ga de toerist uithangen in eigen dorp/stad. Zoek de leukste plekjes op en ga dat fotograferen. Als je je dan volgend jaar weer verveelt kun je ze nogmaals fotograferen. Kijken of er wat veranderd is.
 6. Heb je eigenlijk zin om te shoppen? Ruim je kast op en laat je vrienden dat ook doen. Ga dan kleding ruilen. Dan heeft iedereen weer ‘nieuwe’ kleren!
 7. Ga vrijwilligerswerk doen! Geef bejaarden de dag van hun leven door te gaan wandelen met ze of een bordspel met hen te doen, misschien vinden ze gamen zelfs fantastisch! Maar je kan ook langs het asiel of een pension, daar zal het nu extra druk zijn vanwege vakantiegangers. Vind je kinderen leuker? Dan kun je ook vrijwilligerswerk doen bij de zomerspelweek hier in Heerenveen. Hoe leuk is dat! Vind je het leuk om creatief bezig te zijn mag je natuurlijk altijd een leuke fotocollage naar ons opsturen, artikelen/ verhalen gaan schrijven en naar ons opsturen of misschien heb je wel andere ideeën?! Mail dan naar redactie@whatthefean.nl. En er is nog veel meer te bedenken: tuin doen van de buurman die het niet meer kan. Boodschappen halen voor je oma, je kan het zo gek niet bedenken.
 8. Ga lekker voetballen/ volleyballen of een andere sport. Leukste is natuurlijk op het strand bij mooi weer. Kun je ook meteen knappe heren of dames spotten.
 9. Maak een leuke fotocollage of een fotoboek. Altijd leuk om oude foto’s weer te zien!
 10. Ga gewoon chillen! Met een boek, muziek of gewoon met je vrienden. De gezelligheid komt vanzelf!

Voor diegenen die van optutten houden.

 1. Organiseer je eigen spa met vrienden. Masseer elkaar, verzamel oude maskertjes, crème elkaars handen in.
 2. Probeer nieuwe kapsels (bijv. verschillende vlechten) of oefen nieuwe looks met make-up.
 3. Ga je nagels lakken en wees daarbij creatief!

 

Vergelijk hulpaanbod