Whatsnew

Zomerspelweek 2018: Wat is daar te doen?

23 augustus

De zomerspelweek is in volle gang. Met dank aan de vele vrijwilligers die zich hier ieder jaar voor inzetten kunnen zo ongeveer 300 kinderen mee doen met het bouwen van hutten, spelletjes en nog veel meer.

Ik wilde wel eens zien hoe dat er allemaal aan toe ging, dus besloot ik er samen met Wietske heen te fietsen. Dat is nog best een eindje, maar eenmaal aangekomen werden wij hartelijk ontvangen door een zestal vrijwilligers. Zij staan er zodat iedereen de weg kan vinden, en om te wijzen op de plekken waar geparkeerd kan worden.

Daarna bereiken we het terrein. Het is prachtig versierd met vlaggetjes, en er zijn al veel hutten gebouwd. Er lopen veel vrijwilligers, ze zijn allemaal heel druk bezig met het regelen van de laatste dingetjes, voordat de kinderen om 13.00 arriveren. Een groep vrijwilligers krijgt nog een instructie van een van de beveiligers, want vanavond blijven de 7e en 8ste groepers slapen, in tenten.

De kinderen komen aan en des te meer kinderen er binnenstromen, des te meer gejoel, gelach en geschreeuw je kunt horen. Er hangt een goede sfeer en de jongste kids gaan naar het theater. Voor groep ¾ staan naast theater vandaag ook een speurtocht en hutten bouwen op het programma.

Een groepje vrijwilligers verteld ons dat de week wel heel zwaar is, maar dat je er echt een hoop voor terug krijgt. Een van de meiden voert het woord terwijl de anderen hevig mee knikken. Het is echt superleuk om vrijwilliger te zijn!

Fantastisch dat dit wordt georganiseerd, maar er zijn vrijwilligers nodig om dit te kunnen blijven doen. Lijkt jou dit leuk en wil je de volgende keer meedoen? Mail dan naar info@zomerspelweek.nl