WTF loopt mee met Avond4daagse Heerenveen

28 mei

Donderdag 23 mei heeft het team van WhatTheFean samen met twee jongeren meegelopen met de Avond4daagse in Heerenveen.

Om 18:45 was de start van de Avond4daagse. Er verzamelden honderden kinderen, meesters en juffen, vaders en moeders, opa's en oma's, verzorger om met deze kinderen de vijf kilometer te lopen of om ze aan te moedigen. We gingen op tijd van start en de sfeer zat er direct al goed in. Het team van WTF ging mee op pad om een beeld te krijgen van deze Avond4daagse en spraken verschillende personen; juffen en meesters, ouders en verzorgers, kinderen en ehbo'ers.

De reacties over de Avond4daagse waren erg positief. Vooral de gezelligheid, het wandelen en de kinderen zien genieten vonden de volwassen het toppunt van de Avond4daagse. Na een paar honderd meter werden de eerste bloemen en snoepjes uitgedeeld en de kinderen glimachten van oor tot oor, want dat vonden zij natuurlij het leukste van de Avond4daagse!

'De opzet is beter dan de voorgaande jaren, ik vind het beter georganiseerd. Het overzicht van de scholen is beter en de verhouding van begeleiding bij de kinderen is dit jaar ook goed geregeld.' verteld een Ehbo'er. Veel ouders waren blij met de sociale contacten die de kinderen hiermee opbouwen en vooral het lekker in beweging zijn met de kinderen vinden ze erg belangrijk.

Het was een geslaagde avond vol met snoep, bloemen en lachende kinderen!