Vechten met lichtzwaarden uit Star Wars, in Frankrijk nu een echte sport?!

19 februari

Als je de films Star Wars kent, ken je de lichtzwaarden natuurlijk ook. Het grappige is dat dit in Frankrijk nu een echte sport is! Wie had dat verwacht?

Het is echt zo, de Franse schermfederatie heeft het als een sport erkent: vechten met lichtzwaarden. Als je lid wordt van de schermclub kun je kiezen wat je doet: met echte zwaarden of met lichtzwaarden strijden. Dit kan al bij 92 schermclubs!

Er is natuurlijk wel een verschil tussen de lichtzwaarden en andere wapens. Je kunt er niemand mee steken of doormidden mee snijden, zoals de personages in Star Wars wel konden.

Het doel is om jonge mensen enthousiast te maken om te gaan sporten. Het is een zware sport zegt de schermfederatie. Er komen speciale instructeurs die zich in de Star Wars-gevechten hebben gespecialiseerd.

Hoe werkt de sport?

Bij deze lichtzwaardensport strijden personen tegen elkaar in een cirkel op de vloer. Als je het hoofd of de romp van de tegenstander aanraakt levert dat vijf punten op. De armen en benen tellen voor drie punten en de hand telt voor één punt. Wie het eerst vijftien punten heeft, heeft gewonnen!