Tip: zo doe je een stuk langer met je mascara

3 januari

Wanneer je een fervente mascaragebruikster bent, ben je vaak wel teleurgesteld wanneer je mascara aan het eind van z’n latijn is. Het ligt er natuurlijk aan welke mascara je gebruikt, maar sommigen tasten best diep in de buidel voor de juiste mascara. Dan wil je dat hij zo lang mogelijk meegaat, dus let goed op.

Een van de meest gehoorde euvels van mascara is dat het zwarte goedje supersnel uitdroogt. Je kunt dan nog wel een half buisje hebben, maar als je mascara droog is, heb je er maar weinig aan. Droogt die van jou snel uit? Dan kan het zijn dat je ‘m verkeerd gebruikt.

Uitdroging
Wanneer je het buisje opendraait, pomp je vaak met het borsteltje om zo te zorgen dat er mascara aan het borsteltje gaat zitten. Maar dit is helemaal niet zo handig. Door het borsteltje te pompen in het buisje, droogt de zwarte massa veel sneller uit.

Gelukkig is er een makkelijke techniek waardoor je mascara niet snel uitdroogt. Je moet het borsteltje juist al draaiend rustig uit het buisje trekken. Zit er niet genoeg aan het borsteltje? Draai ‘m dan weer voorzichtig in het buisje om er meer mascara aan te krijgen. Door deze techniek toe te passen, komt er veel minder lucht bij je mascara waardoor de mascara veel langer goed blijft. En hier bespaar je weer geld mee!

Is het toch misgegaan en is je mascara uitgedroogd? Gooi 'm niet weg, we hebben nog een paar handige tips voor je:

  • Een truc is om je mascara, goed gesloten, in kokend water te leggen. Na een paar minuten zal de opgedroogde mascara gesmolten zijn et voilà, hij is weer klaar voor gebruik.
  • Ook kun je lenzenvloeistof gebruiken, huh?! Ja, doe één of twee druppels lenzenvloeistof in je mascara, draai hem weer vast en schud heb flink. Geen lenzenvloeistof in huis? Dan kun je ook een druppeltje olie, denk aan babyolie, amandelolie of olijfolie toevoegen.
  • Pas wel op. Het verwarmen van je mascara met heet water kan je ontelbaar vaak doen, maar het toevoegen van olie of lenzenvloeistof niet!
  • Natuurlijk houdt het sowieso een keer op en zul je je mascara moeten vervangen. Gooi het borsteltje niet weg, je kunt hem gebruiken als wenkbrauwkam of om je wimpers te ontzien van klontjes.

Bron: Tipsenweetjes.nl en Fashionlab