LIVEBLOG: Nieuwe ruime WhatTheFean

6 mei

 

3 mei 2019

Er werd gevraagd naar nieuwe plafonplaten... en toen was er ook ineens licht in de ruimte! Een aantal jongeren hebben dit geregeld, wat een toppers! Hier zijn we mega blij mee.

 

2 mei 2019

Het team van WTF is vandaag bezig geweest in de ruimte. Spullen die hier niet horen zijn uit de ruimte gehaald. Met grote dank aan kringloopwinkel Dorcas hebben we veel 'nieuwe' spullen gekregen voor in de ruimte. De vloer is gepoetst, de bureau's staan op hun plek en hier en daar is er nog wat gepoetst. We zien dat de ruimte steeds mooier en gezelliger wordt!

 

10 april 2019

Vandaag zijn een aantal jongeren zelf bezig gegaan in de ruimte. De vloer is namelijk ook een beetje wit en blauw geworden -wat natuurlijk niet de bedoeling is- en zal geschrobd moeten worden. Een paar jongeren trokken de stoute schoenen aan en zijn zelf bezig geweest met de vloer. Er werd 's middags een filmpje gestuurd dat ze druk bezig waren met de vloer schoon te maken. Dit vanuit eigen initiatief! Hoe gaaf en wat een toppers! De vloer is voor meer dan de helft verf vrij.

 

4 april 2019

De kleur is mooi gedekt. Hier en daar zien we nog een klein puntje wat bij gestipt moet worden. Alweer zijn er jongeren die graag willen helpen. Tuurlijk, wees welkom! We willen graag het idee van de turquoise strepen op de rechtermuur uitwerken. Dit wordt lastig.. het zijn structuur muren. Gelukkig was Karin er met het geweldige idee; 'We hebben nog houten platen, deze kunnen we turquoise verven en tegen de muur zetten, dan hebben we het idee van strepen nog steeds!' Al snel vult een jongere aan: 'Als je drie platen verft kun je de letters van WhatTheFean (WTF) hierop schilderen en heb je een soort logo!' Wat een geweldige ideeën!

 

29 maart 2019

De muren zijn nu echt wit. We kunnen beginnen met turquoise! Uit de vraag: 'Welke muur/muren zouden jullie turquoise verven?' Kwam al snel het antwoord; als je binnenloopt de muur aan de linkerkant. Ook werden er veel ideeën opgedaan om de muur aan de rechterkant met strepen te verven. Samen met een jongere is er hard gewerkt en ja hoor, de kleur zit erop! Nu afwachten hoe de kleur dekt en dan verder kijken of hier nog een laagje overheen moet.

 

28 maart 2019

Vandaag gaan we weer aan de slag. We kijken naar de muren en deze moeten eigenlijk nog één keer wit geverfd worden voordat we verder kunnen. We besluiten dit vandaag direct te gaan doen. Af en toe komen er ook jongeren om het hoekje kijken wat er allemaal gebeurd. Sommigen trekken zelfs oude kleren aan om mee te helpen!

 

15 maart 2019

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook hier doet het jongerencentrum Casa en de jongerenwebsite WTF aan mee. In Casa worden veel klusjes gedaan; schoonmaken, logo voor op de panelen en een muurtje tussen de keuken en de bar wordt gemaakt. Voor WTF gaan we van start met de nieuwe ruitme! De muren van deze ruimte zijn voor de helft zwart. Dit willen we graag veranderen. Eerst alles wit en in overleg met de jongeren een kleur kiezen die zij graag op de muur/muren willen zien. Er is flink geklust en alle muren zijn wit! Al snel komt de kleur turquoise eruit. Deze kleur zit ook in het logo van WTF. Helemaal perfect!