Foto via Dennis Stoelwinder/GrootHeerenveen

Geslaagde editie van NLdoet door Casa ism WTF

15 maart

Er is hard gewerkt tijdens NLdoet! Volop actie in Casa. Jongeren, vrijwilligers, studenten en jongerenwerkers waren druk bezig met het opruimen, schoonmaken, opknappen en het mooi maken van Casa. Binnen, buiten en alles daar tussenin. Een bijzonder gezellige én vooral ook nuttige dag! Hoofdfoto: Dennis Stoelwinder

Hoewel het plan was om rond 13.00 uur te beginnen, stonden de eersten rond 12.00 uur al te trappelen. Na een welkomstwoordje van jongerenwerker Sanne werden de taken helder omschreven en verdeeld. Doordat iedereen iets doet waar hij/zij goed in is en zin in heeft, verliep de dag gesmeerd. Er werd gezongen, gelachen, geouwehoerd maar daarnaast werd er ook vooral keihard gewerkt.

Extra (handige) handjes

Maar liefst 14 studenten van de opleiding Mediavormgever (Art en Design) op de Friese Poort in Drachten kwamen langs en lieten hun creativiteit de vrije loop. Op de zwarte panelen die tegen de ramen staan in de grote zaal van Casa, spoten ze de Casa letters in het wit. De achterkant werd opnieuw tegen de ramen bevestigd, met nu duidelijk zichtbare en herkenbare letters uit het Casa logo. Nu zie je vanaf de straat (tegenover het Gemeentehuis) duidelijk waar Casa is. Nogmaals dank voor jullie hulp, we zijn er ontzettend blij mee!

Nieuwe redactieruimte WhatTheFean

De oude zaal van Casa (als je binnenkomt, meteen links) is helemaal opgeruimd, opgefrist en geverfd. Hier komt de nieuwe redactieruimte van de jongerensite. Met hulp van twee enthousiaste meiden van het Bornego College en opnieuw een paar handige handen van de Friese Poort uit Drachten ging het als een speer. Jongeren, vrijwilligers en stagiaires werkten keihard. Binnen een paar uren waren alle vier muren gewit, de ramen gelapt en alles opgeruimd. Laat die spulletjes maar komen! We hebben er zo veel zin in om alles in te richten. Ben je nieuwsgierig hoe het er uit ziet? Loop gerust eens binnen als we (bijna) klaar zijn, je bent van harte welkom!

Muurtje tussen de bar en de keuken in de grote zaal
In de grote zaal van Casa vloog het zaagsel en schuim je om de oren. Er werd gepoetst, gezaagd, gemeten en geklust. Tussen de bar en de keuken is een muurtje geplaatst. Een van de vrijwilligers vertelt: "Het ziet er wat mooier en netter uit wanneer je niet direct in de keuken kijkt. Vooral als we Casa verhuren voor feesten, willen we dat het er verzorgd uitziet."

Tussen het harde werken door was er ook ruim de tijd voor een hapje en een drankje en natuurlijk mocht een vette hap als avondmaal niet ontbreken. Het smaakte hartstikke goed!

Nog even nagenieten van deze gezellige en vooral ook nuttige dag? Check dan het fotoalbum op de fanpage van WhatTheFean.

Kom trouwens gerust eens langs in Jongerencentrum Casa om een kijkje te nemen. We zijn open op donderdag en vrijdag. Iedereen is welkom!

Openingstijden:

  • donderdagmiddag 14.30 - 17.30 uur
  • donderdagavond 19..00 - 21.30 uur
  • vrijdagmiddag 14.30 - 17.30 uur
  • vrijdagavond 19.00 - 21.30 uur