Whatsnew

Foto via Unsplash.com - Alex

Mededeling van de WhatTheFean redactie

17 februari - Een bericht voor al onze bezoekers! We stoppen met deze website. We blijven bereikbaar hoor, maar via een andere route. Hoe, wat en waarom precies, in dit bericht lees je er alles over. Tot snel!

Foto door Francizca Plantinga (moeder van Luuk)

Luuk (15) uit Heerenveen heeft een grote passie voor radio en film en timmert flink aan de weg

28 november - Het werd wel weer eens tijd voor een interview. Met Luuk deze keer. Zo enthousiast en gedreven tref je ze zelden. Luuk maakt radio, spreekt filmpjes in en heeft grootse plannen voor de toekomst. Hoe is dit allemaal ontstaan? Je leest het in onderstaand interview!

Foto via Mountain Network Heerenveen

Hee jonge mantelzorger, ga je mee klimmen in Heerenveen?

24 oktober - Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Zorgen voor een van je ouders, een broertje of zusje, een opa of een oma, of iemand anders? Dat kan best wel zwaar zijn. Tijdens de FUNdag is er aandacht voor jou, om je een leuke, zorgeloze dag te bieden. Ga je mee? Vrijdag 8 november gaan we klimmen in Heerenveen!

Balance is key Lianne

Balance is key

10 oktober - De afgelopen weken/ maanden was mijn leven echt een achtbaan, als alleenstaande (jonge) moeder zijn er natuurlijk best veel dingen die je moet/ wil doen en er zitten maar 7 dagen in een week. Werk, school, leren, blogs schrijven, Jailey, huishouden en dan ook nog tijd voor mezelf is best een opgave om te combineren.

Luistercatalogus IKEA

Maarten Smeele leest de volledige IKEA gids aan je voor

28 augustus - Luisterboeken, je kent ze vast. Languit op de bank met je oortjes in, geen gedoe met bladzijden omslaan of duizelende pagina's vol letters. Een prettige stem leest dat ene boek wat je nog graag wilt lezen rustig aan je voor. Sinds gisteren is er een nieuw fenomeen. Zelfs de IKEA gids is beschikbaar als luister catalogus! WAT. EEN. WERK.

Foto via BNN/VARA, vraag naar Angela campagne 2019

Valt iemand je lastig als je op stap bent? Vraag bij het barpersoneel naar Angela

28 augustus - 'Ik werd in mijn kruis gegrepen', 'Toen ik niet wilde zoenen werd ik uitgemaakt voor hoer', 'Iemand stond non-stop tegen me aan te schuren'. Bijna de helft van de vrouwen en 10% van de mannen krijgt in de club of op een festival te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Foto door Olaf Smit

Theatervoorstelling over jonge mantelzorgers in Heerenveen

27 augustus - “Een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn.”

https://images.unsplash.com/photo-1491438590914-bc09fcaaf77a?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

Eerste schooldag

22 augustus - Een eerste schooldag… jammer dat de vakantie alweer voorbij is. Maar ook weer fijn om je vrienden te zien en te spreken! Ten minste als je niet in een nieuwe klas start, of zelfs op een nieuwe school. Dan is zo’n eerste dag mega spannend. Hoe pak je dat nou slim aan?

Zomerspelweek 2019 dinsdag

Vreemd luchtje bij de zomerspelweek!

13 augustus - Vanochtend kreeg Zomerspelweek bezoek van de brandweer. Er werd een vreemde lucht geroken en om problemen voor te zijn is de brandweer gebeld en die kwam snel ter plaatsen.

geef jongeren een toekomst

Geef jongeren een toekomst!

9 augustus - Een opleiding afgerond, dat betekent lekker aan het werk! Dat zou je denken toch? Toch is dat niet voor iedereen het geval. Want soms is de vraag niet zo groot en dan gaan mensen met veel ervaring voor. Iris & Hylke maken zich hard hiervoor, want elke jongeren zou een passende baan moeten kunnen krijgen.

Lianne blog 1

Gepland of ‘ongelukje’?

1 augustus - Lees gauw verder voor Lianne haar eerste open en eerlijke blog!

Mark Muller

Alles wat je wilt (en moet) weten over een vibrator

25 juli - Je hebt er vast wel eens van gehoord: een vibrator. Een trillend seksspeeltje dat in veel vormen, types en maten beschikbaar is. Het kan leuk zijn voor zowel mannen als vrouwen. Alleen of om samen te gebruiken. Kortom: voor vrijwel iedereen voegt het iets leuks toe. En dat mag heus in je leven hoor!

alleen bij dit artikel gebruiken! Instagram en festival HomeToGo

Festivals en Instagram

24 juli - HomeToGo heeft onderzocht wat nou de populairste festivals zijn op Instagram. Ben jij nieuwsgierig lees dan verder voor het artikel!

https://images.unsplash.com/photo-1474260295919-57362ec1d17c?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

muzieklijsten VNN

22 juli - Heb jij last van een verslaving of iemand uit jouw omgeving? VNN heeft op Spotify en Youtube meerdere lijsten samengesteld waar iedereen naar kan luisteren en wat misschien kan helpen op verschillende manieren.

Foto door Jeroen Schaaphok fotografie

Zomerspelweek Heerenveen zoekt dringend vrijwilligers

17 juli - Vind jij het leuk om met kinderen te werken en wil je samen met een gezellig team ervoor zorgen dat 200 à 250 kinderen een onvergetelijke week beleven? Meld je dan gauw aan! Want zonder vrijwilligers geen Zomerspelweek.

https://images.unsplash.com/photo-1473496169904-658ba7c44d8a?ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

Wat te doen in de vakantie

12 juli - Vind je vakantie leuk, maar moet je altijd zoeken naar wat je moet doen? Als je geld hebt is er vaak genoeg te bedenken. Maar wat als je geen geld hebt, wat moet je dan doen? Lees dan verder…

logo whatthefean

Aanwezigheid WhatTheFean zomer

11 juli - De redactie van WhatTheFean heeft natuurlijk ook wel eens vakantie. Als je ons nodig hebt of wat kwijt wil, lees dan even verder zodat je weet hoe je ons kunt bereiken!

Euphoria

Voor het eerst naar een erotiekwinkel?

9 juli - In samenwerking met Euphoria komen er af en toe artikelen over de leuke dingen van seks. Benieuwd? Lees hier meer over Euphoria!

https://images.unsplash.com/photo-1530103862676-de8c9debad1d?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=750&q=80

Bijna 18?!

5 juli - Ben jij bijna 18? Beter! Natuurlijk mag je nu legaal alcohol drinken en mag je eindelijk stemmen. Maar er zijn nog meer dingen die veranderen wat betreft je verantwoordelijkheden. Soms best lastig...

logo whatthefean

Even voorstellen: Lianne

4 juli - Werken, studeren, kind opvoeden, huishouden doen en dan ook nog af en toe op stap gaan. Bij deze woorden zal je vast niet denken aan een jonge meid van 20 jaar oud. Maar ja, deze woorden beschrijven toch echt mijn leven. Zwaar maar ook zeker heel erg interessant...

https://images.unsplash.com/photo-1491295314828-fb03946d9b52?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

familiedag OJO

28 juni - Het OJO (Ontmoetingscentrum Jonge Ouders) organiseert een familiedag. Ben jij een jonge ouder, of weet je iemand die dat is? Het wordt een hele gezellige middag!

https://images.unsplash.com/photo-1533174072545-7a4b6ad7a6c3?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

Night of the Koemarkt 2019

27 juni - Weet je nog niet wat je moet doen aankomend weekend? En hou je van live muziek? Dan is er dit weekend in Heerenveen genoeg te beleven!

deelgeheimen

Deel jouw geheim

21 juni - Ken je dat? Dat je een geheim hebt, er met niemand over wil praten, maar het toch ook wel ergens kwijt wil? Of ben je gewoon benieuwd naar de geheimen van een ander? Lees dan verder voor dé oplossing!

opening WTF

Opening!

20 juni - Afgelopen vrijdag was het dan zover! Onze nieuwe, hele toffe ruimte, is geopend! Wat zijn wij er blij mee. Het plek, midden in Casa, is perfect! Daarnaast is de ruimte ook gewoon heel erg gezellig.

Unsplash

WTF loopt mee met Avond4daagse Heerenveen

27 mei - Donderdag 23 mei 2019 heeft het team van WhatTheFean samen met twee jongeren meegelopen met de Avond4daagse in Heerenveen.

WTF en Casa

OPENING NIEUWE RUIMTE WTF!

21 mei - Vrijdag 14 juni is de opening van de vernieuwde redactieruimte voor jongerenwebsite WhatTheFean in jongerencentrum Casa. Wij hebben er enorm veel zin in! Lees hier meer over de opening.

WTF en Casa

LIVEBLOG: Nieuwe ruime WhatTheFean

6 mei -

Gewoon Hip

Interview Gewoon Hip Heerenveen

3 mei - 2 april is Gewoon Hip geopend. Een leuke modeaccessoire winkel in Heerenveen. In dit interview met Kimberley de Lang lees je meer over Gewoon Hip.

Maatjes

Maatjes gezocht!

24 april - Heb je er wel eens aan gedacht om maatje te worden? In Heerenveen worden maatjes gezocht. Wat is dat nou precies, maatje worden? Hieronder lees je meer!

Lachgas

Interview lachgas met VNN

23 april - Waarschijnlijk ken je het wel; lachgas. De laatste tijd is het weer erg populair, maar wat doet het nou met je en wat zijn de risico's? In dit interview met Marcel Seuninga van VNN (verslavingszorg Noord-Nederland) kom je er meer over te weten!