Hee jonge mantelzorger, ga je mee klimmen in Heerenveen?

Geplaatst: 24 oktober 2019

Foto via Mountain Network Heerenveen

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Zorgen voor een van je ouders, een broertje of zusje, een opa of een oma, of iemand anders? Dat kan best wel zwaar zijn. Tijdens de FUNdag is er aandacht voor jou, om je een leuke, zorgeloze dag te bieden. Ga je mee? Vrijdag 8 november gaan we klimmen in Heerenveen!

In veel gezinnen is er iemand ziek, gehandicapt of verslaafd. Dat komt vaker voor dan je denkt. Het overkomt je plotseling, als je ouder een ongeluk krijgt bijvoorbeeld of ernstig ziek wordt. Of je groeit er mee op, wanneer je broer of zus een handicap heeft bijvoorbeeld.

Je helpt vanzelf extra veel mee. Je houdt meer dan anderen rekening met thuis. Je voelt je misschien minder vrij dan je leeftijdgenoten. Dat bij elkaar heet mantelzorg.

Jonge mantelzorgers kunnen veel aan. Je bent het zo gewend en je staat gewoon klaar voor je familie. Daar kun je best trots op zijn. Maar dat zegt nog niet, dat je het er altijd gemakkelijk mee hebt. Voor een jonge mantelzorger is het ook wel eens (te) veel…

Daarom organiseren Caleidoscoop en Sociaal Werk de Kear een speciale FUNdag voor jonge mantelzorgers tijdens de Week van de Mantelzorg 2019 en wel op vrijdag 8 november.

Een dag om jou in het zonnetje te zetten en de gelegenheid te bieden om jouw verhaal te kunnen doen. Bij elkaar of bij de begeleiding, als je dat wilt natuurlijk. Ontspanning en ‘fun’ staan voorop! Nieuwsgierig? Lees hier de terugblik op de vorige fundag.

Ga je mee op vrijdag 8 november?

  • De FUNdag is voor jongeren vanaf 10 jaar die thuis opgroeien met iemand die ziek, gehandicapt of verslaafd is.
  • Van 17.00 tot 21.00 uur zijn we welkom bij Sportstad Heerenveen, we verzamelen om 17.00 uur bij het Sportcafé.
  • Als het lukt om zelf te komen, heel graag! Lukt het niet, meld dit dan even bij de aanmelding.
  • We gaan sportief bezig, dus doe makkelijk zittende kleren aan of sportkleding.
  • De deelname is gratis. Voor eten en drinken wordt gezorgd!
  • Na afloop is er ook nog tijd voor een spelletje!
  • Heb je dieetwensen? Geef dit dan bij je aanmelding door, dan houden we daar rekening mee.

Geef je snel op vóór zondag 3 november 2019 bij een van de onderstaande dames:

Vergelijk hulpaanbod