Drugs

ketamine

Wat is ketamine?

11 januari - Ketamine werd in 1962 uitgevonden door Calvin Stevens. Van oorsprong is ketamine een narcosemiddel dat wordt gebruikt bij zowel mens als dier. Ketamine heeft hallucinaties als bijwerking, mensen die ketamine als drug gebruiken zijn juist op zoek naar het krijgen van hallucinaties.

lachgas

Wat is lachgas?

2 januari - Lachgas wordt soms gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties en recreatief als roesmiddel. Er is wel een verschil tussen de gassen voor deze twee toepassingen. Weet jij precies hoe 't zit? In dit artikel lees je alles over lachgas.

Foto via Unsplash.com

Wat is MDMA?

22 december - De meeste mensen kennen MDMA als de werkzame stof in XTC, dit houdt dus in dat MDMA de stof is waar je het gewenste effect van krijgt. Wil je meer weten over MDMA? Lees dan even verder.

https://www.vnn.nl/sites/default/files/styles/visual_low_medium_1200x340_/public/2018-09/IMG_1061.JPG.jpg?itok=oAXpbzvZ

Wat is GHB?

20 december - GHB is de afgelopen jaren populair geworden als partydrug, maar niet zonder gevolgen. Deze stroperige, zoute vloeistof geeft een alcoholachtige roes, maar is zo moeilijk te doseren dat mensen er al snel out van gaan. Alles wat je moet weten lees je hier!

URI: https://informatieservice.info/media/cocain.png

Wat is speed?

18 december - Speed wordt ook wel amfetamine genoemd. Amfetamine is samen met XTC en cocaïne een veel gebruikte partydrug. Het houdt de gebruiker uren achter elkaar wakker om te feesten, maar is er ook een keerzijde…? Wil je meer weten over speed? Lees dan even verder.

URI: https://informatieservice.info/media/pretty-drugthings-687182-unsplash.jpg

De drie verschillende effecten van drugs

12 december - Niet iedere drug doet hetzelfde met de hersenen, waardoor je je bij het gebruiken van verschillende soorten drugs anders kunt voelen. Er zijn drie verschillende categorieën.

Foto via Verslavingszorg Noord Nederland

VNN presenteert de webinar: Drugs, oud en nieuw

22 november - Kijk (en doe) je mee? Het gratis VNN-webinar, op donderdagavond 13 december 2018, van 20.00 - 20.45 uur. Vooraf, of tijdens de webinar kun je met al je vragen rondom drugs terecht bij de drie medewerkers van Verslavingszorg Noord Nederland.